Brichetă informații

Ce ar trebui să știți despre producția și utilizarea lor.

Oferta noastră include o selecție largă brichete din lemn, coajă de floarea soarelui și turbă.

Ce ar trebui să știți despre brichete și utilizarea lor…

Ce este brichetarea?

Produsul final produs în timpul brichetării sunt brichetele.

Brichetarea este un proces în care volumul anumitor tipuri de materiale este redus la presiune mare, astfel încât caracteristicile fizice ale acestora se modifică avantajos din punct de vedere al utilizării, ambalării și transportului. Forma si mărimea brichetei pot fi diverse, de cele mai multe ori este o compactă rotundă, pătrată sau poligonala cu un diametru mai mare de 5 centimetri. Materia prima pentru brichete sunt subprodusele din agricultură si prelucrarea lemnului. Scopul procesului de fabricație este de a produce un produs final compact, de înaltă densitate. În timpul presării, pe suprafața materiei prime se aplică minimum 1 tonă de presiune pe centimetru pătrat. Aceasta înseamnă că bricheta este asamblată sub o presiune de presare de peste 1000 bar.

Firma noastră folosește un sistem hidraulic de brichetare, care asigura ca produsul este brichetat fără adeziv. În timpul procesului de brichetare, presiunea de peste 800 kg/cm2 în presă și temperatura rezultată de 80-150 °C fac ca particulele de așchii să se lipească între ele, iar brichetele cu o temperatură de 60-80 °C ies din mașină, care se răcesc în mod natural. Volumul materialului rezultat va fi de zece ori mai mic, iar conținutul său de umiditate va fi foarte scăzut. Compactitatea și conținutul de umiditate extrem de scăzut asigură caracteristicile sale excelente de ardere.

Ce ar trebui să știți despre brichetele din lemn și despre utilizarea lor?

Brichetele din lemn sunt potrivite pentru a înlocui aproape toți combustibilii tradiționali. Poate fi folosit nu numai în echipamentele tradiționale de ardere, ci și în grătare de grădină și grătar.

În ce pot fi arse brichetele de lemn?

În sobe cu teracotă, șeminee, cuptoare, cazane pe lemne, cazane mixte cu unul și două arzătoare.

Într-o sobă de teracotă, șemineu, cuptor brichetele de lemn trebuie folosite într-un mod similar cu lemnul, dar este recomandabil să încărcați 1/3 din cantitatea obișnuită de lemn în focar în același timp. În caz contrar, soba cu teracotă se încălzește prea repede și poate apărea supraîncălzirea. Ușa și clapetele de aer ale sobei cu teracotă trebuie închise numai după ce brichetele sunt carbonizate complet, când cărbunele format din brichete strălucește cu o flacără albăstruie abia vizibilă.

ÎN CAZANE COMBINATE FOCAR SIMPLU putem obține cea mai bună eficiență de ardere atunci când focarul este plin la 1/3-1/2. Brichetele de lemn trebuie aprinse de sus, iar tirajul natural trebuie crescut initial prin aerisirea de sus. Pentru a opri aerul, regulatorul de tiraj trebuie setat in asa fel încât cantitatea de aer de ardere sa fie redusă pentru a evita arderea prea rapidă, dar nu trebuie să fie niciodată complet blocată. Introducerea de aer superior poate fi eliminată atunci când brichetele au pătruns complet în focar, s-a terminat formarea gazelor de lemn, iar reziduurile de brichete arde sub formă de cărbune. O încărcare se stinge în aproximativ 3-5 ore. Tragerea repetată se poate face așa cum este descris mai sus, după ce încărcarea anterioară s-a ars complet. Adăugarea unei alte brichete la o brichetă strălucitoare poate duce la fumat și o scădere a eficienței.

CAZANE COMBINATE FOCAR DUBLU daca se foloseste, se poate face cu brichete sparte in bucati mai mici in camera de ardere, iar axul de combustibil poate fi umplut odata ce focul initial a ajuns la arderea completa (atunci cand a fost deja creat tirajul corespunzator). Puțul de combustibil este potrivit pentru arderea brichetelor de lemn dacă se extinde în jos și peretele său nu este gudronat. În caz contrar, brichetele de lemn se pot bloca în puț, focul se va stinge, brichetele încărcate se vor arde înapoi într-un puț cu etanșare inadecvată. În cazul întreruperilor frecvente ale brichetelor, este indicat să încărcați brichetele rupte în bucăți mai mici.

Ce ar trebui să știți despre brichetele de floarea soarelui și despre utilizarea lor?

Brichetele din coajă de floarea soarelui sunt considerate un material de încălzire prietenos cu mediul. Este făcut din coji de floarea-soarelui și produce doar atât de mult dioxid de carbon cât plantele sechestrate în timpul vieții lor. De aceea este numit un material de încălzire ecologic.

Aceeași cantitate de brichetele din coajă de floarea soarelui – ard semnificativ mai mult și mai eficient decât lemnul de foc – ecologic, deoarece este neutru în CO2. Acest lucru nu înseamnă că nu se eliberează CO2 în timpul arderii, ci că numai atât de mult CO2 este eliberat în aer în timpul arderii cât a fost sechestrat în timpul vieții. În comparație cu alți combustibili, după ardere rămâne o cantitate nesemnificativă de cenușă (0,3-1,5%).

Nu contine adezivi, umiditatea sa este foarte scazuta, asa ca arde mai usor si mai eficient decat lemnul.
Are un conținut scăzut de cenușă de 0,3-1,5% și este ecologic, făcându-l excelent pentru fertilizarea grădinilor.

Cu ce se poate arde brichete de coajă de floarea soarelui?

În sobe cu teracotă, seminee, cuptoare, cazane pe lemne, cazane cu combustibil mixt.

Utilizare într-o sobă de teracotă:

Brichetele de protecție solară trebuie folosite într-un mod similar cu lemnul, dar este recomandabil să încărcați 1/3 din cantitatea obișnuită de lemn în focar în același timp. În caz contrar, soba cu teracotă se încălzește prea repede și poate apărea supraîncălzirea. Ușa sobei cu teracotă și clapeta de aer trebuie să fie închise numai după ce brichetele sunt carbonizate complet, când cărbunele format din brichete strălucește cu o flacără albăstruie abia vizibilă.

Utilizarea sa într-un cazan combinat:

Cea mai bună eficiență de ardere poate fi obținută atunci când focarul este plin la 1/3-1/2. Brichetele de coajă de floarea a soarelui trebuie să fie aprinse de sus, iar inițial tirajul natural trebuie inceput prin aerisirea de sus. Pentru a opri aerul, regulatorul de tiraj trebuie setat in asa fel incat cantitatea de aer de ardere sa fie redusa pentru a evita arderea prea rapida, dar nu trebuie sa fie niciodata complet blocata. Introducerea de aer superior poate fi eliminată atunci când brichetele au pătruns complet în focar, s-a terminat formarea gazelor de lemn, iar reziduurile de brichete ard sub formă de cărbune. O încărcare se stinge în aproximativ 3-5 ore. Incărcarea repetată se poate face așa cum este descris mai sus, după ce încărcarea anterioară s-a ars complet. Adăugarea unei alte brichete la o brichetă strălucitoare poate duce la producere de fum și o scădere a eficienței.

Ce ar trebui să știi despre brichetele de turbă?

  • Turba este un precursor al lignitului, care este o substanță organică formată din rămășițele de plante moarte.
  • După uscare, este presat sub presiune mare.
  • Umiditate scăzută <10%.
  • Puterea sa calorică este aceeași cu cea a cărbunelui brun, 18-20MJ/kg, dar conținutul său de sulf este mult mai mic, astfel încât în timpul arderii acestuia se produc substanțe nocive mult mai puține.
  • Arde lent și uniform și păstrează jarul pentru o lungă perioadă de timp.
  • Are un conținut scăzut de cenușă de 12-16%, care poate fi folosita 100% ca materie prima de îngrășământ datorita conținutului ridicat de fosfor si calciu.
Keresés

Este bine de știut

Poate fi comandat dolar la palet!

Puteți comanda produsele noastre ambalate pe paleţi!

În plus, asigurând cel mai mare confort posibil, livrăm produsul rapid și în siguranță acasă sau la casa dumneavoastră de vacanță.